Κλινική Διατροφή

Η κλινική διατροφή είναι μια ευρεία ενότητα, που περιλαμβάνει την
εξατομικευμένη διατροφή σε ειδικές καταστάσεις υγείας. Λειτουργεί τόσο με κατεύθυνση την πρόληψη όσο και την αποκατάσταση της υγείας.

Στόχος είναι η καλύτερη διαχείριση των συμπτωμάτων, η βελτίωση των δεικτών υγείας και της ποιότητας ζωής στο σύνολό της. Το πλάνο διαμορφώνεται με βάση το ιατρικό ιστορικό, τις διατροφικές προτιμήσεις και την καθημερινότητά σας.

Εφαρμογές Κλινικής Διατροφής:

  • Καρδιαγγειακά νοσήματα (Δυσλιπιδαιμία, Υπέρταση)
  • Παθήσεις του πεπτικού (Σύνδρομο Ευερέθιστου Εντέρου, Γαστροοισοφαγική Παλινδρόμηση, Δυσκοιλιότητα, Κοιλιοκάκη, Νόσο Crohn, Ελκώδη κολίτιδα)
  • Μεταβολικό Σύνδρομο
  • Σακχαρώδης διαβήτης
  • Γυναικεία υγεία (Σύνδρομο Πολυκυστικών Ωοθηκών, Εμμηνόπαυση)
  • Άλλα (Ουρικό οξύ, Σιδηροπενική αναιμία, Διαταραχές του θυροειδούς αδένα)